• Projekt "Mladý filantrop"

          • Naši žiaci z III.C triedy EP Nitra sa zúčastnili projektu "Mladý filantrop". Projekt vznikol pod záštitou @Nitrianska komunitná nadácia, @Unicef, @Mesto Nitra.

            Žiaci Oliver Gajdoš, Valentína Polešenská, Samuel Rudolf, Šimon Vyskoč a tútor p. učitelka Schronková vypracovali komunitný projekt pod názvom "About us". Na jeho realizáciu im bol pridelený grant vo výške 967€. Prostredníctvom grantu vytvoria na škole "univerzálnu miestnosť". Miestnosť na škole bude slúžiť na výučbu cudzích jazykov a cez prestávku ako "chillzone".

            Našim žiakom gratulujeme a sme na nich hrdí!!!

          • Erasmus+ 2023

          • Od 1. mája do 28. augusta 2023 sa 4 žiaci učebného odboru hostinský 8 žiakov študijného odboru bilingválna obchodná akadémia zúčastnili 4-mesačnej pracovnej stáže v Budapešti. Stáž sa realizovala v rámci projektu Erasmus+. Naši čašníci a kuchári si rozširovali svoje vedomosti a praktické zručnosti v 4-hviezdičkovom hoteli Memories Old Town. Študenti obchodnej akadémie praxovali na rôznych pracoviskách ako Impact Hub Budapest, Vidll Király Boutique Apartments. Počas stáže spoznali povinnosti a úlohy zamestnancov, vykonávali administratívne činnosti, prácu so zákazníkom, mali možnosť nahliadnuť do činnosti firiem a byť ich súčasťou. Zdokonalili sa v maďarskom a anglickom jazyku. Vo voľnom čase navštívil rôzne pamätihodnosti, Margitin ostrov, Námestie Hrdinov a hrad Vajdahunyad. V rámci spoločného programu strávili pekné chvíle pri Balatone. Zvyšok voľného času trávili v kinách a obchodných centrách. Zamestnávatelia pozitívne hodnotili prácu študentov, na čo sme ako škola veľmi hrdí. Skupina sa vrátila domov s množstvom zážitkov, príjemných spomienok a nových priateľstiev.

             

            Iskolánk 4 diákja vendéglátós szakról és 8 diákja a bilingvális kereskedelmi akadémia tanulmányi szakról 2023. május. 1. és augusztus 28. között az ERASMUS + PRO projekt (terv) keretén belül részt vett egy 4 hónapos szakmai gyakorlaton Budapesten. A vendéglátós szak diákjai gyakorlati tudásukat négy csillagos szállodában a Hotel Memories Old townban bővítették. A kereskedelmi akadémia diákjai a GYEK Club egyesület segítségével különböző munkahelyeken gyakorlatoztak mint az Impact Hub Budapest , Vidll és a Király Boutique Apartments. Diákjaink a szakmai gyakorlat alatt megismerhették az alkalmazottak kötelességeit, feladatait, valamint betekintettek a Budapesti munkahelyek működésébe. A gyakorlat során fejleszthették mind a magyar, mind az angol nyelvtudásukat. Diákok a szabadidejükben meglátogatták Budapest nevezetességeit pl. a Margit-szigetet, Hősök terét és a Vajdahunyad várát. Közös programon belül a Balatonnál is voltak. Moziban és bevásárló központokban töltötték el maradék szabadidejüket. A munkahelyek a diákok szorgalmas munkáját oklevéllel értékelték. A csoport sok sikerélménnyel, tapasztalattal, kellemes emlékkel és új barátságokkal tért haza.

          • Otvorenie školského roka 2023/2024

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Vedenie Súkromnej spojenej školy Vám radostne oznamuje, že slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 sa uskutoční dňa 4. septembra 2023 podľa nasledovného časového rozvrhu:

            - o. z. SSOŠ Štúrovo o 8.00 hod. v priestoroch školy v Štúrove

            - o. z. SOA Štúrovo o 10.00 hod. v priestoroch školy v Štúrove

            - EP SOA Nitra o 8.00 hod. v priestoroch školy v Nitre (2.-5.ročník)

            EP SOA Nitra o 9.00 hod. v priestoroch školy v Nitre (1.ročník)

             

            Dovtedy ešte máme pár dní prázdnin... tak si to užívajte!!! 

          • Záver školského roka 2022/2023 / A 2022/2023-as iskolai évzáró

          • Všetkým našim žiakom želáme pohodové prežitie letných prázdnin!!!

            Iskolánk valamennyi diákjának kellemes nyári szünidőt kívánunk!!!

            PS: Cassi Miller, Thank you that you spent a whole year with us in our school!! We wish you good luck at your new place!!!

          • Levanduľový festival - Levendula fesztivál

          • Cez víkend sa v Štúrove uskutočnil 4. ročník Levanduľového festivalu, ktorého sa zúčastnili aj naši žiaci Hailey Vera May Winsom (2.B) a Komló Levente (3.D) pod vedením Ing. Mgr. Tünde Molnárovej. Návštevníkom podávali levanduľový čaj, ktorý v týchto horúcich dňoch padne každému na úžitok...

            Immár 4.-dik alkalommal vett részt iskolánk a párkányi Levendula fesztiválon. A teázni vágyókat Hailey Vera May Winsom (2.B) és Komló Levente (3.D) Ing. Mgr. Tünde Molnárová tanárnő vezetésével szolgálták ki. A forró tea a höségben hüsít...

          • Mladý digitálny Európan

          • Dňa 15. júna sa na pôde Prešovskej univerzity uskutočnilo finále 5. ročníka vedomostnej súťaže Mladý digitálny Európan. Súťaž sa konala pod záštitou Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku a Národného inštitútu vzdelávania a mládeže.

            MDE sa realizuje elektronickou formou a v súťaži sa zmeralo sily 2183 žiakov zo 161 stredných škôl na Slovensku.

            Našu školu reprezentovala Kitti Szűcs z 3.A triedy. Po prvom kole postúpila medzi 11 finalistov a vo štvrtok sa umiestnila na krásnom 3. mieste. Okrem vecných cien získali víťazi aj možnosť vycestovať so svojim učiteľom v októbri na informačno-študijnú návštevu inštitúcií EÚ v Bruseli.

            Kitti blahoželáme k super výsledku a želáme šťastnú cestu do Bruselu!!!

            Június 15-én került megrendezésre az Eperjesi Egyetemen a MDE tudásverseny 5. évfolyamának döntője. A verseny az Európai Bizottság Szlovákiai Képviselete és a Nemzeti Oktatási és Ifjúsági Intézet égisze alatt zajlott.

            Az MDE elektronikusan valósul meg, és Szlovákia 161 középiskolájából 2183 diák erejét mérték össze a versenyen.

            Iskolánkat a 3. A osztályból Szűcs Kitti képviselte. Az első forduló után bejutott a 11 döntős közé, csütörtökön pedig gyönyörű 3. helyezést ért el. A díjazottak az anyagi nyeremények mellett arra is lehetőséget kaptak, hogy októberben tanárukkal utazhassanak tájékoztató és tanulmányútra Brüsszelbe az EU intézményeibe.

            Gratulálunk Kittinek a remek eredményhez és kellemes brüsszeli utat kívánunk!!!

          • Odborná diskusia

          • Dňa 14. 6. 2023 sa žiaci IV.B zúčastnili odbornej prednášky na Štatistickom úrade SR v Nitre.

            Prednáška pozostávala z troch časti- v prvej časti pracovníci úradu objasnili prácu a význam dôveryhodných údajov, ktoré poskytuje štatisticky úrad. V druhej časti si žiaci mali možnosť spolu s prednášajúcim prejsť databázou štatistického úradu “datacube”, kde sa naučili vyhľadávať a vytvárať tabuľky a grafy na mieru pre potreby rôznych analýz, čo určite využijú v ročníkových projektoch a neskôr na vysokých školách. Tretia časť bola venovaná práci s údajmi Eurostatu - štatistickými údajmi za celu EÚ.

            Žiaci si odniesli naozaj hodnotné poznatky a zručnosť pracovať s databázami. Týmto veľmi pekne ďakujeme pracovníkom Štatistického úradu v Nitre za zaujímavú prednášku.

          • Diskusia s europoslancom / Beszélgetés az Európai Parlmament képviselőjével

          • 9. júna sme mohli na našej škole srdečne privítať p. Wiezika – poslanca Európskeho parlamentu, ktorý k nám prišiel diskutovať so žiakmi o elektomobilite. Celá akcia sa niesla v réžii našich EPASákov – pod vedením senior ambasádorky Ing. Markéty Gáspár PhD.

            Pán poslanec nás oboznámil s problematikou elektromobility, vysvetlil výhody i nevýhody používania elektrických áut a upozornil žiakov na nevyhnutnosť využívania alternatívnych zdrojov energií, či už z hľadiska znižovania znečistenia životného prostredia alebo šetrenia nákladov. Zdôraznil, že prvotná investícia do zelených zdrojov bude pravdepodobne vysoká, ale budúcnosť sa nám odmení vo forme kvalitnejšieho a čistejšieho životného prostredia.

            V závere sme mali možnosť klásť otázky, na ktoré pán poslanec odpovedal. Celá prednáška a diskusia prebiehala v anglickom jazyku.

            Ďakujeme za skvelý zážitok!!!

            Június 9-én sok szeretettel üdvözölhettük Wiezik urat – az Európai Parlament képviselőjét, aki azért jött, hogy az elektromobilitásról beszéljen a diákokkal. Az egész rendezvényt EPAS junior ambasszádorok irányították Ing. Markéta Gáspár PhD. senior ambasszádor vezetésével.

            A képviselő úr bevezetett bennünket az elektromobilitás problematikájába, ismertette az elektromos autók használatának előnyeit és hátrányait, valamint felhívta a hallgatók figyelmét az alternatív energiaforrások használatának szükségességére, akár a környezetszennyezés csökkentése, akár a költségmegtakarítás szempontjából. Hangsúlyozta, hogy a zöld erőforrásokba való kezdeti beruházás valószínűleg magas lesz, de a jövő egy jobb és tisztább környezet formájában jutalmaz minket.

            A végén lehetőségünk volt kérdéseket feltenni, amelyekre a képviselő válaszolt. Az egész előadás és beszélgetés angol nyelven zajlott.

            Köszönjük a szuper élményt!!!

          • Erasmus+ Praha

          • 25 žiakov študijného odboru obchodná akadémia – bilingválne štúdium sa zúčastnilo v rámci projektu Erasmus+ odbornej praxe v Prahe. Cieľom projektu je získavanie pracovných skúseností, zdokonaľovanie komunikácie v anglickom jazyku a v neposlednom rade objavovanie takých ľudských vlastností ako je samostatnosť, disciplína a zodpovednosť.

            Žiaci boli umiestnení do rôznych hotelov a firiem, kde vykonávali bežnú pracovnú činnosť v oblasti starostlivosti o hostí (recepcia), marketingu, ľudských zdrojov, účtovníctva, predaja, skladového hospodárstva a podobne.

            Vo svojom voľnom čase navštívili rôzne pamätihodnosti, o ktoré v Prahe nie je núdza. Boli sme na výlete loďou po Vltave, pozreli sme si expozíciu Národného múzea, výstavu medúz, pražskú ZOO a podobne.

            Veríme, že žiaci si odniesli cenné skúsenosti, okúsili každodenný život zamestnanca a domov sa vrátili spokojní.

          • Erasmus+ Budapest

          • Iskolánk 24 fodrász szakos diákja és 5 vendéglátás szakos diákja 2023. május. 14. és június 3. között az ERASMUS + projekt (terv) keretén belül részt vett egy 3 hetes szakmai gyakorlaton Budapesten.

            A diákok gyakorlati tudásukat négy és öt csillagos szállodákban illetve fodrászatokban bővítették , amelyek a következők voltak: K+K Opera Hotel és az Estilo Fashion Moda Hotel és Alta Fashion Moda Hotel valamint a Stúdió D szalon és a Kleopátra szépségszalon.

            Diákjaink a szakmai gyakorlat alatt megismerték az alkalmazottak kötelességeit, feladataikat, valamint betekintettek a Budapesti szállodák és fodrászatok működésébe. A speciálisan felszerelt konyhákban elsajátíthatták a magyar gasztronómia különlegességeit. Az éttermekben és a fodrászatokban a vendégekkel való kommunikáció során fejleszthették mind a magyar, mind az angol nyelvtudásukat.

            A diákok szabadidejükben meglátogatták Budapest nevezetességeit pl. a Margit-szigetet, Hősök terét és a Vajdahunyad várát. Közös programon belül meglátogatták az Fővárosi állat és növény kertet és hajós kiránduláson vettek részt. Moziban, színházban és bevásárló központokban töltötték el maradék szabadidejüket. A szállodák és a fodrászatok a diákok szorgalmas munkáját oklevéllel értékelték.

            A csoport sok sikerélménnyel, tapasztalattal, kellemes emlékkel és új barátságokkal tért haza.