• Best in English

          • Tak ako každý školský rok, tak aj teraz (16. novembra 2023) sa niektorí naši žiaci zapojili do medzinárodnej online jazykovej súťaže Best in English, ktorá sa uskutočňuje pod záštitou Ministerstva školstva Českej republiky. Minulý školský rok sa zapojilo 22779 študentov zo 704 stredných škôl z 34 krajín.

            Našim súťažiacim držíme palce k čo najlepšiemu výsledku, veď 1. cena je lákavá: 2-týždňový pobyt v Kanade pre prvých 20 študentov.

            Mint minden tanévben, idén is (2023. november 16.) néhány diákunk részt vett a Best in English nemzetközi online nyelvi versenyen, amely a Cseh Köztársaság Oktatási Minisztériuma égisze alatt zajlik. Az elmúlt tanévben 34 ország 704 középiskolájából 22 779 diák vett részt a versenyen.

            Diákjainknak szorítunk – mindent bele!!!, mert csábító az 1. díj: az első 20 tanulókra 2 hetes kanadai út vár.

          • Prednáška o židovskej komunite / Előadás a zsidó közösségről

          • Dňa 14. novembra 2023 sa u nás v škole uskutočnila prednáška o dejinách židovskej komunity v našich lokalitách. Mgr. Martin Posch, PhD. z Dokumentačného strediska holokaustu priblížil žiakom 1.A a 2.A triedy základné fakty o dôležitých pamiatkach – židovských cintorínoch.

            Po prednáške sa presunuli do obce Sikenička, kde sa podarilo zachrániť niekoľko židovských hrobov priamo v strede poľa. Pán Posch tu vysvetlil žiakom ako sa treba na židovských cintorínoch správať, vysvetlil zaujímavé (a pre väčšinu verejnosti) úplne neznáme symboly na židovských náhrobkoch, ako sa čítajú a podobne.

            Ďakujeme za veľmi zaujímavý a novými poznatkami nabitý zážitok!!!

            2023. november 14-án iskolánkban előadás lett tartva a településeink zsidó közösségének történetéről. Mgr. Martin Posch, PhD. a Holokauszt Dokumentációs Központból az 1. és 2. osztályosoknak hozta el az alapvető tudnivalókat a fontos műemlékekről - zsidó temetőkről.

            Az előadás után Kisgyarmatra mentek, ahol több zsidó sírt is megmentettek a mező kellős közepén. Itt Posch úr elmagyarázta a diákoknak, hogyan kell viselkedni a zsidó temetőkben, elmagyarázta a zsidó sírkövek érdekes (és a nyilvánosság nagy része számára) teljesen ismeretlen szimbólumait, olvasását.

            Köszönjük a nagyon érdekes és informatív élményt!!!

          • Vianočný dobročinný bazár 2023

          • Aj tento školský rok sa naši žiaci Elokovaného pracoviska SOA v Nitre spolupodieľajú na organizácii Vianočného dobročinného bazáru v Nitre. Držíme palce!!!

          • Zlaté nožnice 2023 / Arany olló 2023

          • Na súťaž Zlaté nožnice, ktorá sa uskutočňuje v Bratislave sme sa už všetci veľmi tešili. Každoročne sa jej zúčastňujeme a úspešne, veď aj minulý rok sme sa umiestnili na 2. mieste.

            Tento rok nás opäť reprezentovala Barbara Pekárik z 3.E triedy v kategórii Svadobný účes. Modelkou bola je spolužiačka Kinga Chrenko. Barbara aj tentoraz obstála v silnej konkurencii, získala krásne 3. miesto. Gratulujeme!!!

            Veľká vďaka patrí jej majsterke odborného výcviku Lívii Šaróka za odbornú prípravu, Karolíne Kalmár Janicsek z kaderníckeho salónu New Line Studio za cenné rady a pomoc a svadobnému salónu Ellit v Nových Zámkoch.

            Mindannyian izgatottan vártuk az Arany Olló versenyt, amely Pozsonyban zajlik. Minden évben részt veszünk rajta és sikeresen, hiszen tavaly is 2. helyezést értünk el.

            Esküvői frizura kategóriában idén is Pekárik Barbara képviselt minket a 3. E osztályból. A modell Chrenko Kinga osztálytársa volt. Barbara ezúttal is erős versenyt állt ki, gyönyörű 3. helyezést ért el. Gratulálunk!!!

            Köszönet jár mesternőjének, Šaróka Líviának a szakmai továbbképzésért, Kalmár Janicsek Karolínának a New Line Studio fodrászszalontól az értékes tanácsokért és segítségért, valamint az újvári Ellit esküvői szalonnak.

          • 5. reprezentačný ples budúcich podnikateľov / Jövőbeli vállakozók bálja

          • Aj tento školský rok sa uskutočnil školský ples, tentoraz v réžii študentskej spoločnosti Aurora JA Firma /4.A trieda/ pod vedením pani učitelky Mgr. Ing. Tünde Molnárovej. Hudba bola skvelá, tombola bohatá na výhry a nálada perfektná. Ďakujeme.

            Ebben a tanévben is megrendezésre került az iskolabál, ezúttal az Aurora JA Firma diákvállalat /4.A osztály/ irányításával és Mgr. Ing. Molnárová Tünde tanárnő vezetésével. A zene remek volt, a tombola nyereményekkel gazdag, a hangulat pedig tökéletes. Köszönjük.

          • Príspevok Nitrianskej komunitnej nadácie /prevzaté z FB NKN/

          • Včera sme sa zúčastnili slávnostného otvorenia univerzálneho "cool" priestoru na výučbu cudzích jazykov a trávenie voľného času na elokovanom pracovisku Súkromná spojená škola Štúrovo v Nitre. Po oficiálnom prestrihnutí pásky nasledovalo niekoľko kultúrnych vystúpení šikovných študentov a aj otecka jedného zo študentov. Potom sa všetci presunuli na tichú aukciu, kde čakalo občerstvenie a tiež diela študentov v aukcii. Výťažok z predaja diel sa rozhodli venovať organizácii Podaj mi ruku - Nitra. Veľmi sa nám páčil tento nápad a, samozrejme, aj samotný "cool" priestor. Nech dobre slúži

            Projekt s názvom "About us" bol podporený v grantovom programe "Mladí nitrianski filantropi 2023", vďaka organizácii Unicef Slovensko , Mesto Nitra a NKN - Nitrianska komunitná nadácia

          • Školenie mladých lídrov

          • Dňa 25.10.2023 sa žiaci IV.A triedy v rámci predmetu aplikovaná ekonómia Roland Danci – viceprezident ľudských zdrojov a Kitti Szűcs – viceprezidentka marketingu študentskej firmy AURORA zúčastnili školenia manažmentu v AT&T v Bratislave, kde nadobudli v rámci odborných prednášok cenné vedomosti súvisiace s vedením firmy, stanovovaním cieľov, plánovaním a komunikáciou.