• Vianočný vinš / Karácsonyi kívánság

          • Všetkým našim žiakom, rodičom a priateľom školy želáme pokojné prežitie vianočných sviatkov a úspešný rok 2024!!!

            Békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag 2024-es évet kívánunk minden tanulónknak, szülőnek és iskolabarátnak!!!

          • Vianočný program v Štúrove / Karácsonyi program Párkányban

          • Vianočný program v Štúrove bol takisto nabitý rôznymi tancami, piesňami, veršom, prezentáciami a nechýbal ani vianočný kvíz, ktorý si pre nás pripravili naši najmladší kolegovia z 1.A triedy. Pani riaditeľka spolu s majsterkami odborného výcviku vyhodnotili vianočné súťaže vo varení a príprave vlasových ozdôb.

            Nakoniec sme si minútou ticha uctili pamiatku obetí včerajšej tragédie v Prahe.

            A párkányi karácsonyi program is bővelkedett különféle táncokkal, dalokkal, versekkel, prezentációkkal, sőt karácsonyi vetélkedővel is készültek számunkra legfiatalabb kollégáink az 1. A osztályból. Az igazgatónő a szakmunkásképző mesterekkel közösen értékelte a karácsonyi főző- és hajdísz-készítési versenyeket.

            Végül egyperces néma csenddel tisztelegtünk a tegnapi prágai tragédia áldozatainak emléke előtt.

          • "Tichá aukcia"

          • Žiaci EP SOA Nitra vytvorili projekt pod názvom "Tichá aukcia". Cieľom bolo predať diela žiakov, rodičov, pedagógov a obnos z akcie darovať OZ Podaj mi ruku pod vedením pani Aleny Letkovej.

            Naše očakávania boli skromné, ale výsledok nás neskutočne potešil. Suma, ktorú sme formou Tichej aukcie vyzbierali bola 350€. Veľkej pocty sa nám dostalo a sumu sme odovzdali pani Letkovej. Finančná čiastka bude použitá pre ľudí v núdzi.

            Chceme sa poďakovať všetkým žiakom, rodičom, pedagógom, ktorí majú srdce na správnom mieste. Prajeme vám šťastné a pokojné prežitie vianočných sviatkov. EP SOA Nitra

          • Vianoce v útulku / Karácsony a menhelyen

          • Študentská firma Aurora JA Firma podporila aj tento rok psí útulok v Štúrove. Ďakujeme našim žiakom a učiteľom, že sa zapojili do tejto našej aktivity, ďalej ďakujeme Zsoltimu Štrofekovi za kvalitné krmivo pre psíkov a veľká vďaka patrí Viktórii Budai a Domini Putz za obetavú prácu v útulku.

            Az Aurora JA Firma diákvállalat idén is támogatta a párkányi kutyamenhelyet. Köszönjük diákjainknak és tanárainknak, hogy részt vettek ebben a tevékenységben, valamint köszönjük Štrofek Zsoltinak a kutyák minőségi eledelét, valamint nagy köszönet jár Budai Viktóriának és Putz Domininak a menhelyen végzett odaadó munkáért.

          • SIP

          • V utorok, 19. decembra sa v EP SOA Nitra uskutočnilo školské kolo v súťaži Spracovanie informácií na počítači.

            Na 1. mieste sa umiestnila Simona Máčiková /5.B/ s počtom 276,8 čistých úderov za minútu, na 2. mieste Tamara Šreyerová /5.B/ s počtom 228,7 ČÚ/min a na 3. mieste Lenka Valentová /5.B/ s počtom 218,9 ČÚ/min.

            Gratulujeme a Simone držíme palce v okresnom kole, ktoré sa uskutoční v Šuranoch.

          • Dobrý skutok

          • Naši žiaci EP SOA v Nitre sa zapojili do projektu "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok". Krabičky sme robili pre seniorov zo ZSS Harmónia Horné Štitáre. Všetkým seniorom želáme pokojné prežitie vianočných sviatkov.

            Žiaci EP SOA Nitra

          • Na vianočných trhoch / Karácsonyi vásárokon

          • Žiaci našej školy spolu so svojimi triednymi učiteľmi navštívil niekoľko vianočných trhov, v Bratislave, v Budapešti, ale aj v Ostrihome.

            Iskolánk diákjai osztályfőnökeikkel együtt több karácsonyi vásárt is meglátogattak Budapesten, Pozsonyban és Esztergomban is.

          • Zdobenie perníkov / Mézeskalácsok díszítése

          • Študentská firma Aurora JA Firma sa 15. decembra zapojila do workshopu Tvorím, tvorím s radosťou, ktorý organizovalo mesto Štúrovo s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín KULT MINOR.

            Zástupcovia študentskej spoločnosti pod vedením Ing. Mgr. Tünde Molnárovej zdobili perníky spolu s deťmi, ktoré prišli do Vyza Centra.

            December 15-én az Aurora JA Firma diáktársaság részt vett az Örömteli alkotások című workshopon, amelyet Párkány városa szervezett a KULT MINOR Kisebbségi Kulturális Alap anyagi támogatásával.

            A diáktársaság képviselői Ing. Mgr. Molnárová Tünde vezetésével a Viza Központba érkező gyerekekkel közösen mézeskalácsokat díszítettek.

          • Vianočný dobročinný bazár 2023

          • Už tradične, aj tento školský rok sa naša EP SOA v Nitre zapojilo spolu s Nadáciou Y do Vianočného dobročinného bazára, ktorý sa uskutočnil 8. decembra vo foyeri Divadla A. Bagaru v Nitre.

            Naši žiaci pod vedením svojich učiteľov pripravovali letáky, zbierali hračky, knihy, rôzne ozdobné predmety, ktoré mohli návštevníci tohto podujatia kúpiť a podporiť tým dobrú vec.

            Tento rok sa vyzbieralo 1530 Eur, ktoré žiaci odovzdali Neonatologickému oddeleniu Fakultnej nemocnice v Nitre. Ďakujeme všetkým, ktorí sa Vianočného dobročinného bazáru zúčastnili aj tento rok!!! Sme na vás hrdí!!!

          • Mikuláš a vianočný trh / Mikulás és a karácsonyi vásár

          • Ráno, 6. decembra 2023 do našej školy zavítal Mikuláš aj so svojim sprievodom. Odmenil všetkých žiakov v triedach a nezabudol ani na učiteľov v zborovni.

            Poobede sa chodby školy premenili na vianočný trh, kde nechýbala príjemná hudba, dobrá nálada a veľa veľa sladkých dobrôt. A to všetko v réžii študentskej spoločnosti Aurora JA Firma, v spolupráci s jednotlivými triedami školy.

            2023. december 6-án délelőtt a Mikulás és kísérete látogatott el iskolánkba. Minden tanulót megjutalmazott, és nem feledkezett meg a tanárokról sem.

            Délután az iskola folyosói karácsonyi vásárrá változtak, ahol kellemes zene, jó hangulat kísérte a vendégeket és sok-sok édességből se volt hiány. Mindez az Aurora JA Firma diákvállalat irányításával történt, az iskola egyes osztályaival együttműködve.

          • Beseda s europoslancom / Beszélgetés az EP képviselőjével

          • 24. novembra 2023 sme privítali na našej škole pána Vladimíra Bilčíka - poslanca Európskeho parlamentu. Témou besedy bola práca a aktivity europoslancov, význam a fungovanie EP.

            Na Slovensku, ale všeobecne v strednej Európe je známe, že verejnosť nejaví dostatočný záujem o európske záležitosti, preto sme považovali pozvanie eurosposlanca za prospešné pre našich žiakov. V rámci diskusie odznelo množsto otázok, pán poslanec si pripravil aj vedomostný kvíz a víťazi boli aj odmenení.

            Ďakujeme p. Bilčíkovi za návštevu a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

            2023. november 24-én iskolánkban köszöntöttük Vladimír Bilčík urat - európai parlamenti képviselőt. A beszélgetés témája az EP-képviselők munkája és tevékenysége, az EP jelentősége és működése volt.

            Szlovákiában, de általában Közép-Európában köztudott, hogy az emberek nem mutatnak kellő érdeklődést az európai ügyek iránt, ezért diákjaink számára előnyösnek tartottuk az EP-képviselő meghívását. A beszélgetés során sok kérdés hangzott el, a képviselő úr tudásvetélkedővel is készült, a nyertesek egy kis ajándékba is részesedtek.

            Köszönjük Bilčík úrnak látogatását, és várjuk a további együttműködést.

          • Súťaž Finančná sloboda / Ésszel a pénzzel c. verseny

          • 23. novembra sa v Komárne na Gymnáziu H. Selyeho uskutočnilo regionálne kolo súťaže Finančná sloboda organizovaná finančnou poradenskou spoločnosťou OVB Slovensko. Zo školského kolo postúpili 2 družstvá: za o. z. SOA: Ádám Zalabai, Máté Benjamin Rubec (5.A) a za o. z. SSOŠ: Bianka Buzás, Beáta Domonkos.

            Tento školský rok sa našim žiakom až tak nedarilo, nepodarilo sa obhájiť minuloročné prvenstvo. Nevadí.. napriek tomu im ďakujeme za reprezentáciu školy a veríme, že si počas hry rozšírili svoje poznatky z oblasti osobných financií.

            2023. november 23-án került sor az OVB Slovakia pénzügyi tanácsadó cég által szervezett Ésszel a pénzzel c. verseny regionális fordulójára Komáromban a H. Selye Gimnáziumban. Az iskolai fordulóból 2 csapat jutott tovább: Kereskedelmi Akadémiát Zalabai Ádám és Rubec Máté Benjamin (5.A) és Szakközépiskolánkat pedig: Buzás Bianka és Domonkos Beáta (2.N) képviselték.

            Ebben a tanévben nem sikerült megvédeniük iskolatársaik tavalyi bajnoki címét. Sebaj… ennek ellenére köszönjük nekik, hogy képviselték az iskolát és úgy gondoljuk, hogy a játék során bővítették tudásukat a személyes pénzügyek terén.

          • Odborná prednáška / Szakmai előadás

          • Dňa 28.11.2023 sme na našej škole v Štúrove privítali zamestnankyne Colného úradu z riaditeľstva v Nitre, ktoré prichystali odbornú prezentáciu so zameraním na výmer cla, DPH, zákazy a obmedzenia.

            Žiaci sa aktívne zapájali, spoločne počítali pod profesijným dohľadom a zoznámili sa s tlačivami potrebnými pri colnom vyhlásení. Ďakujeme pani mjr. Ing. Studenej a jej tímu za prednášku a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

            2023. november 28-án a párkányi iskolánkban köszöntöttük a Nyitrai Igazgatóság Vámhivatal munkatársait, akik a vámok, áfa, tilalmak és korlátozások megítéléséről szóló szakmai előadással készültek.

            A tanulók aktívan részt vettek, szakmai felügyelet mellett közösen kalkuláltak, megismerkedtek a vámáru-nyilatkozathoz szükséges nyomtatványokkal. Köszönjük őrnagy asszonynak. Ing. Studenának és csapatának az előadást, és várjuk a további együttműködést.

          • Odborná exkurzia

          • Žiaci IV. B a IV. C triedy EP SOA v Nitre sa dňa 30.11.2023 zúčastnili odbornej exkurzie na štatistickom úrade SR. Úvodne slovo mala pani riaditeľka štatistického úradu v Nitre Ing. Renáta Dušová, nasledovali prednášky jej kolegov.

            Touto cestou chceme poďakovať všetkým zamestnancom ŠÚ, ktorí rozšírili poznatky našich žiakov v oblasti zberu, spracovania a vyhodnocovania štatistických údajov.

          • Expert Geniality Show 2023

          • 20 žiakov z celej školy (EP SOA Nitra) sa zapojilo do súťaže Expert Geniality Show, kde si zmerajú sily s ostatnými žiakmi z celého Slovenska. Držíme im palce!!!

          • Naši kuchári a čašníci v akcii... /Szákácsaink és pincéreink bevetésen

          • Dňa 23. novembra 2023 sa v Štúrove uskutočnila netradičná - vínna večera v Dome vína v réžii šéfkuchára Balázsa Rakovského a miestnych vinárov. Zúčastnili sa jej aj naši kuchári (Iveta Farkašová, Jessica Csonková a Adam Ďurčovič) a čašníci (Evelyn Kalmár, Elizabeth Kalmár, Komló Levente a Fodor Romeo). Nebola to ľahká úloha, naši žiaci však podali skutočne výborný výkon, čo potvrdili aj hostia. Treba podotknúť, že niektorí z nich sú iba prváci, napriek tomu využili túto možnosť a získali takto cenné skúsenosti. Sme na vás všetkých hrdí a ďakujeme, že nielen sebe, ale aj škole robíte dobré meno!!!

            Ďakujeme šéfkuchárovi Balázsovi Rakovskému a Domu vína, že na spoluprácu oslovili práve našu školu a dali takto žiakom možnosť sebarealizácie.

            2023. november 23-án rendhagyó borvacsorát tartottak Párkányban a Borok Házában, Rakovsky Balázs séf és helyi borászok rendezésében. Szakácsaink (Iveta Farkašová, Jessica Csonková és Adam Ďurčovič) és pincéreink (Kalmár Evelyn, Elizabeth Kalmár, Komló Levente és Fodor Romeo) is részt vettek rajta. Nem volt könnyű feladat, de igazán kiváló teljesítményt nyújtottak diákjaink, amit a vendégek is megerősítettek. Megjegyzendő, hogy néhányan még csak elsősök, mégis éltek ezzel a lehetőséggel, és így értékes tapasztalatokat szereztek.

            Büszkék vagyunk rátok és köszönjük, hogy nem csak magatoknak, hanem az iskolának is jó hírnevet szereztek!!!

            Köszönjük Rakovské Balázs séfnek és Bor Házának, hogy felkeresték iskolánkat együttműködésre, és ezzel lehetőséget adtak a tanulóknak az önmegvalósításra.

          • Športujeme... / Sportolunk...

          • V novembri sme sa zúčastnili okresného kola v bedmintone v Šuranoch a obvodného kola vo futsale v Štúrove. Vo futsale sa naše družstvo SSOŠ umiestnilo na 3. mieste. Gratulujeme a všetkým športovcom ďakujeme za reprezentáciu školy!!!

            Novemberben Surányban a tollaslabda járasi, Párkányban pedig a futsal körzeti fordulón vettünk részt. Futsalban a Magán Szakközépiskolánk csapata 3. helyezést ért el. Gratulálunk és köszönjük minden sportolónak, hogy képviselték az iskolát!!!