• Štúdium v zahraničí

          • 9. novembra 2022 navštívili naše elokované pracovisko v Nitre zástupcovia medzinárodnej spoločnosti AFS Slovensko, aby predstavili žiakom 1. a 2. ročníka možnosti štúdia v zahraničí.

            Okrem upevňovania cudzieho jazyka sa žiakom otvárajú aj možnosti spoznávania iných kultúr, tradícií a zvykov.

          • HELIOS š. f.

          • Ďakujeme každému kto prispel do našej zbierky pre miestny psí útulok. Vďaka vám všetkým mohla naša študentská firma HELIOS znova zakúpiť krmivo pre opustené psíky. Ešte raz veľká vďaka aj majiteľovi petshopu Zsolt Štrofekovi za dodanie krmiva.

            Segíteni a legszebb dolog a világon.

            Szeretnénk szívböl megköszönni iskolánk minden alkalmazottjának, diákjának, aki pénzadományával hozzájárult, hogy “Helios diákcégünk” ismét boldoggá tegye a párkányi menhely kutyusait

            Köszönjük a város legjobb állatkereskedésének Štrofek Zsolt, hogy ismét segítette a munkánkat

            Domini Putz és Viktória Budai odaadó munkája leírhatatlan és felbecsülhetetlen, amit a kutyusokért tesznek

          • Športovali sme...

          • Dnes sa naši žiaci Lea Takácsová, Pamela Diana Csányiová /4.A/ a Daniel Kováč, Gábor Horváth /3.A/ zúčastnili okresného kola bedmintonu v Šuranoch.

            Súťaže sa zúčastnili 4 stredné školy: zo Šurian, 2 z Nových Zámkov a naša škola. V silnej konkurencii sa naši bedmintonisti umiestnili v kategórii dievčat i v kategórii chlapcov na peknom 3. mieste.

            Gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu!!!

          • 3. reprezentačný ples budúcich podnikateľov

          • Posledný predprázdninový večer sa v Mestskom kultúrnom stredisku v Štúrove uskutočnil už dlho očakávaný školský ples v réžii študentskej firmy HELIOS JA /4.A/ pod vedením p. uč. Ing. Mgr. Tünde Molnárovej. O obsluhu sa postarali žiaci odboru hostinský.

            Ples sa vydaril, tancovalo sa až do noci, ceny v tombole našli svojich majiteľov a touto cestou ďakujeme každému plesajúcemu za vynikajúcu atmosféru. Už teraz sa tešíme na jarný RETRO ples!!!

          • Halloweenská súťaž - Halloween-i verseny

          • Posledný deň pred jesennými prázdninami sme pripravili pre našich žiakov v Štúrove halloweenskú súťaž vo vyrezávaní tekvíc. Fantázii sa medze nekládli, veď posúďte sami...

            Víťazmi sa stali žiaci z 1.N triedy, na druhom mieste sa umiestnili žiaci 2.E triedy a tretí skončili piataciGratulujeme !!! Samozrejme nikoho neobišla sladká odmena...

             

            Az őszi szünet előtti utolsó napon Halloween-i tökfaragó versennyel készültünk diákjainknak Párkányban. A fantáziának nem volt határa... A győztesek az 1. N osztály diákjai lettek, a második helyen a 2. E osztály diákjai végeztek, a harmadikok pedig az ötödikeseink lettek. Gratulálunk !!!

            Az édes jutalomról természetesen senki sem maradt le...

          • Halloween Badminton Cup 2022

          • Dnes, 26.10. 2022 sme zorganizovali školské kolo v bedmintone. Nakoľko sa nám blížia sviatky tak sme bedminton troška poHalloweenili. Cieľom školského kola bolo nájsť dvoch "najlepších" chlapcov a dve "najlepšie" dievčatá, ktoré nás pôjdu reprezentovať na okresné kolo.

            Do súťaže sa zapojilo 14 dvojíc. V trojhodinovom maratóne zápasov sme boli svedkami nádherných výmien a výkonov. Nakoniec si tretie miesto so sladkou odmenou odnieslo duo Jarábek, Gruzman /2.B/. Druhé miesto vybojoval pár Kanyicska, Danci /3.A/. Prvé miesto spoločne s postupom a tekvičkami získali Kováč a Gulyás /3.A/. Z dievčat sa najvyššie umiestnila dvojica Takácsová, Csányiová /4.A/.

            Všetkým gratulujeme a držíme palce na okresnom kole, ktoré sa uskutoční budúci týždeň v Šahách.

          • Halloween v 1.A

          • Dnes, žiaci 1.A triedy pripravili menšie halloweenské prekvapenie pre našu americkú lektorku Cassi Miller.

            Cassi bola pridelená na školu ako lektorka anglického jazyka v rámci amerického výmenného programu Fulbright. Aj takýmto spôsobom sme jej trocha pripomenuli domov, nakoľko Halloween je v USA obľúbeným sviatkom.

            A nezabudnite... vo štvrtok sa uskutoční súťaž vo vyrezávaní tekvíc!!!

          • Súťaž "Zlaté nožnice" - "Az arany olló" verseny

          • Dňa 21. októbra 2022 sa naša žiačka 2. E triedy učebného odboru kaderník, Barbara Pekáriková zúčastnila celoslovenskej odbornej súťaže Zlaté nožnice, ktorá sa uskutočnila v priestoroch výstaviska Incheba v Bratislave. Barbara súťažila v kategórii Komerčný svadobný účes, modelkou jej bola spolužiačka Zsófia Bartusz.

            Dievčatá sa so svojou majsterkou odborného výcviku Líviou Šaróka na súťaž svedomito pripravovali, čo aj prinieslo svoje ovocie. Barbara obsadila krásne 2. miesto z 19 súťažiacich!!! Gratulujeme a želáme jej ďalšie úspechy!!!

            Veľká vďaka patrí aj Karolíne Janicsek Kalmár z kaderníckeho salónu New Line Studio za pomoc a odborné poradenstvo, svadobnému salónu Ellit za zapožičanie svadobných šiat a Erike Mihálko za líčenie modelky.

            Spolu s vami sa tešíme na ďalšie odborné súťaže!!!

            2022. október 21-én Pekárik Barbara a 2. E osztály fodrász szakos tanulója „Az arany olló“ országos fodrász versenyen vett részt, amelyre Poszonyban az Incheba kiállitáson került sor. Barbara „Esküvői hajviselet“ kategóriában versenyzett, modelje osztálytársnője Bartusz Zsófia volt.

            A szorgalmas felkészülés Šaróka Lívia mesternő vezetésével meghozta gyümölcsét, Barbara a 19 résztvevő közül a gyönyörű 2. helyen végzett. Szívből gratulálunk és további sok sikert kívánunk!!!

            Nagy köszönet illeti Janicsek Kalmár Karolinát a New Line Studio mesterfodrászát, aki szakmai tanácsokkal segítette Barbarát!!! Szintén köszönettel tartozunk az Ellit esküvői szalonnak az esküvői ruha kölcsönzéséért, valamint Mihálko Erikának a professzionális sminkért.

          • Projekt "S mladými o mladých"

          • Dňa 12. 10. 2022 sme sa my, žiaci 4. A triedy, Lea Takácsová a Ádám Zalabai zúčastnili na konferencii v Nitre, ktorá je súčasťou programu Erasmus+.

            V rámci workshopu sme sa zaoberali dopravou, náš projekt dostal názov "Pomôžte nám pomôcť.", čím sme poukázali na problémy v cestnej premávke, či už na kvalitu, služby alebo čistotu. Naša práca mala pozitívnu spätnú väzbu, čo nás posunulo o krok bližšie k úspechu vytvorenia bezpečnej premávky.

            Naša cesta sa dnes začala, ale ani náhodou nekončí.

          • Szalagavató - 2.N - Stužková

          • "Azt mondják, be fogunk állni a felnőttek közé a sorba, de ha nem gond a lelkésznek, én inkább fütyülök rá, és még egy kicsit gyerek maradok."

            Linn Skaber

          • Biela pastelka 2022

          • V septembri sa u nás v škole uskutočnila verejná zbierka pre nevidiacich a slabozrakých - Biela pastelka, v réžii žiakov 4. A triedy.

            Ďakujeme každému, kto prispel a týmto pomohol ľuďom s ťažkým zrakovým postihnutím.

          • Triedny výlet

          • Dňa 28. septembra 2022 sa žiaci 3.A, 4.A a 2.N triedy zúčastnili triedneho výletu v malebnom mestečku Szentendre v Maďarsku. Okrem centra mesta navštívili aj skanzen.

          • Stužková 2022 - 5.A

          • „Mládež je šťastná, pretože má schopnosť vidieť krásu. Každý, kto si zachováva schopnosť vidieť krásu, nikdy nezostarne.“

                                                                                     Franz Kafka

          • "S mladými o mladých"

          • Žiaci 4.A triedy – Lea TakácsováÁdám Zalabai sa zúčastnili víkendového vzdelávania "S mladými o mladých", ktoré sa konalo 30.9.2022 - 2.10.2022 v Štúrove. Vzdelávanie je súčasťou projektu Erasmus+ "S mladými o mladých"

            Pomocou workshopov sa chystajú na konferenciu, ktorá sa uskutoční dňa 12.10.2022 v Nitre.

            Počas konferencie sa dozvieme niečo nové o trendoch v živote mladých ľudí a ako môže fungovať práca s mládežou na krajskej úrovni. Zároveň budú predstavené počas panelovej diskusie aj príklady dobrej praxe z Nitrianskeho samosprávneho kraja. Počas konferencie budú prezentované aj výstupy zo 7 okresných stretnutí, ktoré sa realizovali v rámci projektu a ich úlohou bolo zozbierať potreby mladých žijúcich v nitrianskom kraji.

          • Erasmus+ Praha 2022

          • 19 žiakov 2., 3. a 4. ročníka obchodnej akadémie sa v septembri zúčastnili 20-dňového projektu Erasmus+ zameraného na získavanie pracovných skúseností. Projekt sa tento rok uskutočnil v Prahe, Žiaci rozdelení do 6 organizácií, kde sa zaoberali ekonomickými, účtovnými a administratívnymi činnosťami. Projektom ich sprevádzali 4 učitelia, ktorí vykonávali nielen pedagogický dozor, ale vedeli podať aj pomocnú ruku.

            Okrem práce nebola núdza ani o spoznávanie historických častí mesta. Žiaci navštívili v rámci projektu Národné múzeum, zúčastnili sa plavby loďou po Vltave a pozreli si aj Múzeum Karlovho mosta. Osobné voľno každý využil podľa vlastného uváženia, niektorí sa vrhli na nakupovanie, iní si prezreli ďalšie pamätihodnosti ako Orloj, Staromestské námestie, Karlov most alebo iné zaujímavosti (Svet medúz, Výstava morských živočíchov, Petřín, Madame Tussauds a podobne).

            Veríme, že žiakom sa projekt páčil, získali praktické skúsenosti vo svojom obore, navštívili krásne mesto Prahu a odvážajú si príjemné spomienky.

          • Odborná prednáška

          • Koľko nás presne stoja štátom poskytované verejné služby? Ako hospodári štát s verejnými financiami? Koľko finančných prostriedkov investuje štát do vzdelávania? O tomto a ďalších témach diskutoval s našimi žiakmi 3., 4. a 5. ročníka obchodnej akadémie p. Mgr. Juraj Fukatsch z INESS (Inštitút ekonomických a a spoločenských analýz).

            Ďakujeme za zaujímavú prednášku!!

          • Triedny výlet

          • Dňa 13. 9. 2022 sa žiaci 2.B triedy SOA v Štúrove zúčastnili triedneho výletu vo Viedni. Navštívili letné sídlo Habsburgovcov - Schönbrunn , kde si vypočuli historický výklad o živote na panskom dvore.

          • Otvorenie školského roka 2022/2023

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Vedenie Súkromnej spojenej školy Vám radostne oznamuje, že otvorenie školského roka 2022/2023 sa uskutoční  dňa 5. septembra 2022 podľa nasledovného časového rozvrhu:

            - o. z. SSOŠ Štúrovo o 8.00 hod. v priestoroch školy v Štúrove

            - o. z. SOA Štúrovo o 9.00 hod. v priestoroch školy v Štúrove

            - EP SOA Nitra o 13.30 hod. v priestoroch školy v Nitre

             

            Dovtedy ešte máme pár dní prázdnin... tak si to užívajte!!!