• Odborná exkurzia

          • Dňa 26. 4. 2023 sa žiaci IV.B triedy elokovaneho pracoviska SOA v Nitre zúčastnili odbornej prednášky na Inšpektoráte práce v Nitre. Ing. Renáta Kiktavá žiakov oboznámila so zmenami a aktualizáciou Zákonníka práce, ozrejmila informačnú povinnosť, minimálnu predvídateľnosť práce, dohody práce študentov a iné.

            Ing. Martin Hrebík sa venoval organizačnej štruktúre a pôsobeniu Inšpektorátu práce, kým jeho kolega Ing. Erik Šramko hovoril o ochrane bezpečnosti a zdravia pri práci. Posledná prednáška bola venovaná pracovným úrazom.

            Ďakujeme celého tímu IP v Nitre za poskytnutie cenných poznatkov pre našich žiakov.

          • Divadelný festival v Nitre

          • Aj v tomto školskom roku sa naši žiaci Elokovaného pracoviska SOA v Nitre zúčastnili Divadelného festivalu, ktorý organizuje Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre. Tohtoročnou témou bol Môj príbeh, spracovali sme príbeh Anny Frankovej. Žiaci získali diplom za edukatívne spracovanie témy, pripomenutie historickej tematiky a precítené prevedenie hry na javisku. Gratulujeme!

          • Retro ples / Retro bál

          • 4. apríla 2023 organizovala naša študentská firma Helios, pod vedením Mgr. Ing. Tünde Molnárovej 1. školský Retro ples. O hudbu sa postaral DJ Kovács z Komárna. Ako menu sa sa podával mastný chlieb s cibuľou a nemohla chýbať ani klasická červená a žltá malinovka. Výzdoba, hudba a celková atmosféra vyvolala v každom nás skvelú retro náladu.

            Április 14. iskolánk Helios diákcégének a szervezésében, Mgr. Ing. Tünde Molnárová vezetésevel volt megtartva az 1. Retro bál. A jó hangulathoz való zenéket DJ Kovács biztosította. Mindenki imádta az est folyamán felszolgált zsíroskenyeret lila hagymával, amit igazi Retro málnával öblíthetett le. A díszítés, a hagulat, a zene visszarepített mindenkit az idöben.

          • Memoriál Sámuela Schnittu / Schnitta Sámuel Emlékverseny

          • V dňoch 22. – 23. marca 2022 si naša škola zmerala sily vo finále VI. ročníka celonárodnej gastro súťaže Memoriál Sámuela Schnittu. Členmi nášho tímu boli cukrárka: Beáta Domonkos, kuchári: Éva Surányi a Ferner Valentîna, čašníci: Evelyn Kalmár a Elizabeth Kalmár. Úlohou kuchárov bolo zostaviť a pripraviť jedálny lístok, ako aj vyriešiť rôzne úlohy primerané ich profesii. Naša cukrárka musela ozdobiť tortu a pripraviť dezert na jedálnom lístku, s ktorým získala titul Najlepšia cukrárka. Úlohou čašníkov bolo rozpoznať nástroje potrebné na prácu v reštaurácii, profesionálne naservírovať šampanské, prestrieť ozdobný stôl a podávať hosťom lahodné menu a víno. Dlhé hodiny strávené prípravou, pod vedením majsterky OV Bc. Silvie Bottyánovej prinieslo svoje ovocie. Náš tím sa celkovo umiestnil na 1. mieste !!! Dievčatá sa vrátili domov s množstvom zážitkov a darčekov! Sme na ne hrdí a zo srdca im blahoželáme!!!

            2022. március 22-23.-án iskolánk Szekszárdon méretette meg magát a VI. Országos Schnitta Sámuel Emlékverseny Országos Döntőjén. Csapatunk tagjai cukrász : Domonkos Beáta, szakácsok: Surányi Éva, Ferner Valentîna, pincérek: Kalmár Evelyn és Kalmár Elizabeth voltak. A szakácsok feladata egy ételsor összeállítása és elkészítése volt, illetve szakmának megfelelő különböző feladatok megoldása. Cukrász lányunknak egy tortát kellett disziteni és a menüben lévő desszertet elkészíteni, mellyel a Legjobb cukrász címet elnyerte!! Pincéreinknek pedig éttermi munkához szükséges eszközöket kellett felismerni, pezsgőt szakszerűen szervírozni, díszasztalt teríteni és az ízletes menüsort és bort felszolgálni a vendégeknek. A rengeteg gyakorlás Bottyán Silvia mesternő irányításával meghozta a gyümölcsét. A csapat az összesített pontszámok alapján elnyerte az 1. helyezést! A lányok sok élménnyel, tapasztalattal és ajándékokkal tértek haza! Büszkék vagyunk rájuk és szívből gratulálunk!!!

          • Súťaž v príprave dezertov / Tányérdesszert verseny

          • Dňa 18.3.2023 sa vo Felcsúte /HU/ konal 1. ročník gastro súťaže dezertov Mátyása Szamosa, ktorej sa zúčastnila aj naša žiačka Valentina Ferner. Pre svoj dezert si vybrala fantasy názov „Sen“. Súťažiaci kypeli kreativitou, veď posúďte sami.. Tina dosiahla veľmi pekný výsledok v striebronom pásme. Gratulujeme ku krásnemu umiestneniu a želáme ďalšie úspechy!!!

            2023. március 18.-án megrendezésre került az első Szamos Mátyás Tányérdesszert verseny Felcsúton, melyen diákunk Ferner Valentina vett részt, ahol ezüst sávban ért el nagyon szép eredményt .A tányérdesszert maximum 5 elemből állhatott, melynek fantázia neve Petőfi Sándor költészetéhez volt kötve. Valentina ,,Az álom “ fantázia nevet választotta , mely egy nagyon finom fehércsokoládés làgy bivalysajtkrém volt ,,sós-karamell mázzal , pirosbogyós gyümölcs textúrákkal, fekete szezám roppamccsal, pisztácia szivaccsal "habcsók puszival" ékesítve. Ezúton is gratulálunk !!!

          • EPASáci v akcii

          • Z dôvodu prebiehajúcich maturitných skúšok (17. 3. 2023) sme si s junior ambasádormi spravili navrhovanú aktivitu k Európskemu dňu spotrebiteľov online. Prezentácia sa týkala hlavne nebezpečných výrobkov s ohľadom na práva spotrebiteľov.

             

            V piatok, 17.03.2023 sme v popoludňajších hodinách navštívili Centrum pre deti a rodiny v Štúrove, kde nás privítala pani riaditeľka a prezradila, že niektoré z detí sa na nás tak veľmi tešili, že dopredu študovali informácie o EU a EP. V útulnom prostredí za prítomností vychovávateľov a špeciálnych pedagógov nás čakalo 8 detí.

            Decká boli veľmi aktívne a snaživé, robili si poznámky počas prednášky a mali super pocit z toho, ak poznali odpovede na naše otázky v následnom kvíze. Prezentami sme nakoniec obdarovali každé zo zúčastnených detí nezávisle od toho, či malo dosť správnych odpovedí.

            Bola to veľmi dobrá skúsenosť, prijali nás s veľkou radosťou a aj nám umožnili nahliadnuť do života v detskom domove

             

            V utorok 21. 03 .2023 sme si pripomenuli Deň poézie a boli neskutočne hrdí na to, že sa nám táto aktivita mimoriadne vydarila. Osvetu sme robili pomocou plagátu s vlastným designom a boli sme milo prekvapení, v akom počte a ako zodpovedne sa súťažilo.

            Téma básne bola Európa a každý súťažiaci si mohol vybrať jazyk, v ktorom sa mu ľahšie tvorilo. Nakoniec tím jazykárov na našej škole vybral top 3 vo všetkých kategóriách a opäť sme rozdali darčekové tašky s prezentami pre víťazov.

          • Mladý účtovník

          • Dňa 23. 3. 2023 sa naši žiaci zúčastnili na 1. kole olympiády Mladý účtovník, kde sa zúčastnilo 155 žiakov.

            Gratulujeme nášmu žiakovi Christiánovi Gergelymu, ktorému sa podarilo umiestniť na 31. postupovom mieste. Držíme mu palce do 2. kola!!!