• Olympiáda z anglického jazyka

          • Náš žiak, Dávid Michalčík z V. B triedy, sa vo štvrtok, 16. 2. 2023, zúčastnil Krajského kola olympiády v anglickom jazyku na úrovni 2C1 v Nových Zámkoch, kde sa umiestnil na krásnom 2. mieste.

            K výsledku mu gratulujeme a tešíme sa z jeho úspechu!!!

          • Odovzdávanie stužiek - Szalagavató

          • 3.D

            2020 - 2023

            Azt mondják, be fogunk állni a felnőttek közé a sorba, de ha nem gond a lelkésznek, én inkább fütyülök rá, és még egy kicsit gyerek maradok.

            Lynn Skaber

          • Odborná exkurzia

          • Dňa 16. februára 2023 sa žiaci IV. B zúčastnili odbornej exkurzie vo výrobnom podniku ZF Slovakia, a. s., Levice.

            Exkurzia bola zameraná na témy "Výrobný proces" a "Materiálové hospodárstvo".

            ZF na Slovensku patrí medzi najväčších zamestnávateľov a dodávateľov automobilového priemyslu. Skupina ZF má na Slovensku históriu už viac ako 25 rokov, pričom prvý závod vznikol už v roku 1993 v Trnave. Koncern ZF sa na Slovensku dynamicky rozvíja a v súčasnosti zamestnáva ZF na Slovensku viac ako 4000 zamestnancov. ZF je na Slovensku zastúpená v šiestich mestách prostredníctvom dvoch plne vlastnených právnych subjektov:

            ZF Slovakia, a.s., má svoje prevádzky v lokalitách Trnava, Komárno, Levice, Šahy a Detva.

            ZF Active Safety Slovakia, s.r.o., sa nachádza v lokalite Nové Mesto nad Váhom.

            ZF Slovakia, a. s., Levice sa zameriava na výrobu tlmičov a podvozkových komponentov pre osobné automobily.

            Exkurzia začala prednáškou, ktorú viedol riaditeľ spoločnosti a predseda predstavenstva ZF Slovakia a. s., p. Dr. Dietmar Weigt, v rámci ktorej sa žiaci aktívne zapájali svojimi otázkami. Žiaci sa dozvedeli o vzniku firmy, jej rozvoji vo výrobe, ekonomike, zamestnanosti a plánoch do budúcnosti.

            Následne žiaci pokračovali v prehliadke firmy. Prezreli si priestory výroby a skladového hospodárstva v sprievode p. Ing. Mareka Benedika, vedúceho oddelenia duálneho vzdelávania a Ing. Vladimíra Lauka, vedúceho oddelenia logistiky. Tí žiakom vysvetľovali a ukazovali jednotlivé procesy v podniku v rámci výroby a logistiky.

            Ďakujeme za veľmi podnetnú a zaujímavú exkurziu, ktorá priniesla žiakom praktický pohľad na teoretické vedomosti.

          • Európska súťaž v štatistike

          • Začiatkom roka 2023 sa pod záštitou Štatistického úradu Slovenskej republiky konala na školách medzinárodná súťaž v štatistike. Do súťaže sa mohli zapojiť žiaci v dvoch kategóriach - 14 až 16 rokov a 16 až 18 rokov. Z našej školy sa zapojili žiaci z 2.A – Dominik Vozár, z 2.B – Kristián Štefánik a z 3.A – Roland Danci. Súťaž sa skladala z dvoch etáp, národného kola a európskeho kola. Zo zapojených 234 tímov postúpilo najlepších 31.

            Napriek tomu, že sa nášmu tímu „Šikovniaci“ nepodarilo postúpiť do ďalších bojov, získané skúsenosti z účasti v súťaži budú pre nich užitočné v ďalšej práci. Verím, že v nasledujúcom ročníku 2023/2024 nájdeme opäť troch šikovných a odvážnych žiakov, ktorí sa pokúsia o čo najlepší výsledok.

            Na záver chcem veľmi pekne poďakovať naším ochotným kolegyniam Mgr. Márii Jeremiásovej a Mgr. Darinke Nagy Szajkó za ich odbornú a neúnavnú pomoc.

            Ing. Ivan Tökölyi

          • Olympiáda zo SJL

          • Dňa 10. 02. 2023 sa uskutočnilo krajské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Našu školu reprezentovali Terézia Kolenová z 1.B triedy a Lenka Valentová zo 4.B triedy.

            Ďakujeme za účasť a držíme palce v ďalších súťažiach!!!

          • Súťaž SIP

          • Dňa 8. februára 2023 sa uskutočnilo na Obchodnej akadémii v Šuranoch krajské kolo súťaže žiakov stredných škôl SIP - Spracovanie informácií na počítači.

            Súťaže sa zúčastnilo 21 žiakov z Nitrianskeho kraja.

            Našu školu reprezentovala žiačka 4.B Simonka Máčiková, ktorá sa umiestnila v rámci kraja v kategórii Odpis textu na krásnom 4. mieste.

            Srdečne gratulujeme a prajeme veľa ďalších úspechov!!!

          • Ekonomická olympiáda

          • Dňa 3. 2. 2023 sa naši žiaci Karol Poslušný z III.B, Simona Máčiková zo IV.B, Veronika Šinkovičová, Christian Gergely z V.B, Vlado Ďuriš z V.A triedy zúčastnili krajského kola Ekonomickej olympiády.

            Do krajského kola postúpilo 83 najlepších z 1304 zapojených žiakov 28 škôl Nitrianskeho kraja. Výsledky budú zverejnené v apríli.

            Našim žiakom držíme palce k postupu do finále!!!

          • Olympiáda zo španielskeho jazyka

          • V decembri 2022 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Olympiády zo španielskeho jazyka. Súťaže sa zúčastnilo 13 žiakov z 3. a 4. ročníka.

            Na 1. mieste sa umiestnila Jantošík Napsugár (3.A), na 2. mieste Pamela Diana Csányiová (4.A) a na 3. mieste Noémi Nagyová (3.A).

            Víťazom gratulujeme!!!

          • Odborná exkurzia v Bratislave

          • Dňa 31.januára sa žiaci IV. B a V. B zúčastnili odbornej exkurzie v Bratislave. Absolvovali prednášku Od koruny k euru v Národnej banke Slovenska a v Slovenskom rozhlase absolvovali program zameraný na príbeh vzniku „obrátenej pyramídy“ a na jej rôzne funkcie.

            Ďakujeme p. Čarnej zo Slovenského rozhlasu a p. Žabkovej z NBS, ktoré žiakom ochotne zodpovedali ich zvedavé otázky.

          • Objavili sme výtvarné talenty... / Rajztehetségeket fedeztünk fel...

          • Mária Rádio Mirjam vyhlásilo v septembri 2022 II. ročník výtvarnej súťaže pre deti a žiakov materských, základných a stredných škôl s vyučovacím jazykom maďarským na Slovensku.

            Cieľom tejto súťaže bolo upriamenie pozornosti na kresťanstvo, na rodinu a na národné kultúrne hodnoty.

            Do súťaže bolo zaslaných viac ako 400 krásných prác.

            Súťažilo sa v piatich kategóriách. Z našej školy sa do tejto súťaže zapojili žiačky z 2.D triedy: Gáspár Bianka, Barák Dóra a Nagyová Viktória. Z 3. A triedy súťažila Kitti Szűcs.

            Škôlkári, žiaci základných a stredných škôl mali možnosť svoje umelecké schopnosti  a nadanie preukázať v niektorej zo štyroch tématických okruhov:

            - môj obľúbený svätec ( portrét, obraz katolických budov – kostolov, ….)

            - takto pomáhame my ( rodinné príklady, ich spoločné zážitky, rôzne životné situácie,…)

            - Petőfi Sándor, básnik maďarskej romantickej literatúry ( portrét, ilustrácia k jeho literárnej  

              tvorbe)

            - moja domovina ( krajinka, kostoly, budovy, krásy prírody…)      

            Do súťaže sa prihlásilo veľmi veľa talentovaných detí a žiakov. Odborná porota to nemala ľahké. Po dlhom rozhodovaní odmenila 63 krásných prác a 5 úžasných prác odmenila mimoriadným ocenením. V 4. kategórii sa na peknom 3. mieste umiestnila Viki Nagyová a mimoriadnu cenu si odniesla Kitti Szűcs.

            Gratulujeme!!!

            Za prítomnosti mnohých súťažiacich, rodičov a pedagógov sa v Komárne dňa 26. januára 2023 v Galérii Limes uskutočnilo slávnostné odovzdávanie cien. Výstava týchto žiackych prác bude celý mesiac sprístupnená pre širokú verejnosť a záujemcov.

             

            A Mária Rádió Mirjam másodjára is meghirdette rajzpályázatát a szlovákiai magyar nyelvű alapiskolák és középiskolák körében. Közel 400 db pályamunka érkezett. A pályázat célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a keresztény, családi, és nemzeti kulturális értékekre.

            Óvodás és iskolás, középiskolás gyermekek négy témakörben küldhettek be művészi alkotásokat:

            • Kedvenc szentem (portré, kép a katolikus egyház által szentté avatott példaképeinkről)
            • Így segítünk mi (családi példák, élethelyzetek, a Családok évének közös élményei)
            • Petőfi Sándor, a magyar romantika költője (portré, zsánerkép, műveinek képi értelmezése – családi líra, hitvesi költészet, világszabadság, hazafiság)
            • Otthonunk a Felvidék (tájképek, templomok, neves magyar vonatkozású épületek Szlovákiában, felvidéki tájegységek, kegyhelyek, a természet szépségei)

            A beérkezett műveket szakmai zsűri bírálta el, döntésük alapján 63 pályamunka részesült díjazásban, 5 pedig különdíjban.

            A 4. kategória – Középiskola 1.- 4. évfolyam: Különdíjasának egyike Szűcs Kitti  3.A. osztályos tanulónk lett, és 3. helyen elhejezkedett: Nagy Viktória (2.D). Továbbá Barak Dóra (2.D) és Gáspár Bianka (2.D) is részt vettek ezen a versenyen.

            Gratulálunk!!!

            A díjat 2023 január 26-án a komáromi Limes Galériában vehették át a nyertesek. A beérkezett rajzok a nagyközönség számára egy hónapon keresztül megtekinthetőek lesznek.