• Účelové cvičenie

          • 11. a 12. marca 2024 sme pre našich žiakov 1.A, 1.D, 2.A, 2.D, 3.A a 3.B triedy zorganizovali účelové cvičenie.

            V pondelok sme sa vybrali k sútoku Hrona a Dunaja, kde sme okrem iného mohli vidieť, v akej výške bola hladina Dunaja pri zimných záplavách. V utorok sme sa vydali k ostrihomskej bazilike, kde sa sme mohli kochať výhľadom na Štúrovo a Kováčovské kopce.

          • Valentínska kvapka krvi

          • Dňa 20. februára 2024 sa niektorí naši žiaci a učitelia zúčastnili dobrovoľného darovania krvi, ktoré sa uskutočnilo v Mestskom kultúrnom stredisku v Štúrove.

          • Fašiangový ples / Farsangi bál

          • Študentská spoločnosť Aurora JA Firma pre nás opäť pripravila príjemný večer plný hudby a dobrej nálady - fašiangový ples.

            Az Aurora JA Firma diáktársaság ezúttal is egy kellemes, zenével és jó hangulatú estével - farsangi bállal - készült az iskola diákjainak és tanárainak.

          • Kulinárska olympiáda 2024 / Kulináris olimpia 2024

          • 2. - 7. februára 2024 sa v Stuttgarte v rámci odbornej výstavy INTERGASTRA uskutočnila IKA Kulinárska olympiáda, ktorej sa zúčastnila aj naša hlavná majsterka odborného výcviku Bc. Silvia Bottyánová a jej bývalá žiačka Valentina Fernerová. Dievčatá boli súčasťou maďarského tímu, súťažili však každá za seba.

            Táto olympiáda sa organizuje už od roku 1900 a tento rok sa jej zúčastnili súťažiaci z 55 krajín. Silvia aj Tina hodili do ohňa všetky svoje znalosti, zručnosti a skúsenosti... a porota to aj patrične ocenila. Silvia sa so svojim menu umiestnila v striebornom pásme a Tina vo svojej kategórii v bronzovom pásme.

            Gratulujeme im ku skvelému výsledku a želáme mnoho ďalších úspechov!!!

            2024. február 2-7-én az INTERGASTRA szakmai kiállítás keretében Stuttgartban került sor az IKA Kulináris Olimpiára, melyen a szakképzés vezető mestere Bc. Bottyán Silvia és a volt tanítványa Ferner Valentina is résztvettek. A lányok a magyar csapatban szerepeltek, viszont egyéniben versenyeztek.

            Ezt az olimpiát 1900 óta rendezik meg, idén 55 ország versenyzői vettek részt rajta. Silvia és Tina minden tudásukat, készségüket és tapasztalatukat a tűzbe dobták... és a zsűri kellőképpen értékelte. Silvia az ezüst sávban, Tina pedig a kategóriájában a bronz sávban végzett.

            Gratulálunk a gyönyörű eredményhez és további sok sikert kívánunk!!!

          • Objavili sme výtvarné talenty... / Rajztehetségeket fedeztünk fel...

          • Mária Rádio Mirjam vyhlásilo v septembri 2023 III. ročník výtvarnej súťaže pre deti a žiakov materských, základných a stredných škôl s vyučovacím jazykom maďarským na Slovensku. Cieľom tejto súťaže bolo upriamenie pozornosti na kresťanstvo, na rodinu a na národné kultúrne hodnoty.

            Do súťaže sa prihlásilo veľmi veľa talentovaných detí a žiakov a zaslanch viac ako 330  prác. Odborná porota to nemala ľahké. Po dlhom rozhodovaní odmenila 64 krásnych prác a 11 úžasných prác odmenila mimoriadnym ocenením. Mimoriadnu cenu si odniesla aj naša žiačka Kitti Szűcs zo IV. A triedy. Gratulujeme!!!

            Za prítomnosti mnohých súťažiacich, rodičov a pedagógov sa v Komárne dňa 9.februára 2024 v Galérii Limes uskutočnilo slávnostné odovzdávanie cien. Výstava týchto žiackych prác bude celý mesiac sprístupnená pre širokú verejnosť a záujemcov.

             

            A Mária Rádió Mirjam harmadjára is meghirdette rajzpályázatát a szlovákiai magyar nyelvű alapiskolák és középiskolák körében. Közel 330 db pályamunka érkezett. A pályázat célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a keresztény, családi, és nemzeti kulturális értékekre.

            A beérkezett műveket szakmai zsűri bírálta el, döntésük alapján 64 pályamunka részesült díjazásban, 11 pedig különdíjban.

            A különdíjasok egyike Szűcs Kitti IV.A osztályos tanulónk lett. Gratulálunk!!!

            A díjat 2024 február 9-én a komáromi Limes Galériában vehette át. A beérkezett rajzok a nagyközönség számára egy hónapon keresztül megtekinthetőek lesznek.

          • Krajské kolo SIP

          • Dňa 7. 2. 2024 sa v Šuranoch uskutočnilo krajské kolo súťaže spracovania informácií na počítači. Našu školu zastupovala Simona Máčiková z 5. B triedy EP SOA v Nitre, ktorá z 25 súťažiacich skončila na 14. mieste.

            Ďakujeme za reprezentáciu školy!

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

          • 1. februára 2024 sa naša žiačka Sofia Selnekovičová (2.B - EP SOA Nitra) zúčastnila krajského kola olympiády zo SJL. Tento rok je to už 16. ročník tejto súťaže. Ďakujeme za reprezentáciu školy!!!

          • Ekonomická olympiáda

          • Dnes, 1. februára sa uskutočnilo krajské kole Ekonomickej olympiády na SPU v Nitre, do ktorého postúpili Kitti Szűcs z IV.A, Samuel Bagocký a Matúš Šalka zo IV.C, Katarina Goldová a Matej Juráček z V.B triedy.

            Želáme im veľa úspechov a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

          • Školský parlament / Iskolai parlament

          • Na našej škole sa dňa 31.januára 2024 konali voľby do Školského parlamentu. Volilo sa prezenčnou formou a žiaci si mohli zvoliť svojich zástupcov v aule školy. Hlasovania sa zúčastnilo 183 žiakov a za predsedu školského parlamentu bol zvolený René BENKO zo IV.A triedy, ktorý získal 18,5% hlasov. Podpredsedom školského parlamentu sa stal Levente KOMLÓ z 1.N triedy so 16% hlasov. Ďalšími členmi parlamentu sa stali: Vanessa BALÁŽOVÁ (II.A), Domonkos BOBEK (III.D), Monika CSELÉTKOVÁ (II.N), Darek GRUZMAN (III.B), Bronislava HÁJASOVÁ (I.A), Mária JAKUBÍKOVÁ (II.E), Dorina KLINCSEK (III.E), Zsanett NÉMETH (II.D), Krisztián PISKI (III.A), Steven ŠTRAMSKÝ (I.D) a Ádám ZALABAI (V.A). Zvoleným žiakom gratulujeme a prajeme veľa úspechov!

            Iskolánkban 2024. január 31-én tartották az iskolaparlamenti választásokat. Diákok az iskola aulájában választhatták meg képviselőiket. A szavazáson 183 diák vett részt és az iskolai parlament elnökévé René BENKO-t választották meg a IV.A osztályból, aki a szavazatok 18,5%-át kapta meg. Az iskolaparlament alelnöke az 1. N osztályos KOMLÓ Levente lett a szavazatok 16 százalékával. További képviselők lettek: BALÁŽOVÁ Vanessa (II.A), BOBEK Domonkos (III.D), CSELÉTKOVÁ Monika (II.N), Darek GRUZMAN (III.B), Bronislava HÁJASOVÁ (I.A), JAKUBÍKOVÁ Mária (II.E). ), KLINCSEK Dorina (III.E), NÉMETH Zsanett (II.D), PISKI Krisztián (III.A), Steven ŠTRAMSKÝ (I.D) és ZALABAI Ádám (V.A). A kiválasztott tanulóknak gratulálunk és sok sikert kívánunk!!

          • Olympiáda z anglického jazyka

          • 17. januára 2024 sa v Nových Zámkoch uskutočnilo okresné kolo Olympiády z anglického jazyka. Našu o. z. Súkromnú obchodnú akadémiu reprezentovala Simona Škorcová z 5. B triedy (EP SOA Nitra).

            Simona si zmerala sily so svojimi rovesníkmi v kategórii 2C2 (native speakers). Po minuloročnom 2. mieste sa jej podarilo umiestniť na krásnom 1. mieste a postupuje do krajského kola.

            Gratulujeme, veľmi sa tešíme a držíme palce na kraji!!

          • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

          • Dňa 18. januára 2024 od 9.00 do 13.00 hod. sa v priestoroch Elokovaného pracoviska SOA v Nitre uskutoční DOD.

            Všetkých záujemcov o štúdium v študijnom odbore OBCHODNÁ AKADÉMIA- BILINGVÁLNE ŠTÚDIUM srdečne očakávame!!!

          • Vianočný vinš / Karácsonyi kívánság

          • Všetkým našim žiakom, rodičom a priateľom školy želáme pokojné prežitie vianočných sviatkov a úspešný rok 2024!!!

            Békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag 2024-es évet kívánunk minden tanulónknak, szülőnek és iskolabarátnak!!!

          • Vianočný program v Štúrove / Karácsonyi program Párkányban

          • Vianočný program v Štúrove bol takisto nabitý rôznymi tancami, piesňami, veršom, prezentáciami a nechýbal ani vianočný kvíz, ktorý si pre nás pripravili naši najmladší kolegovia z 1.A triedy. Pani riaditeľka spolu s majsterkami odborného výcviku vyhodnotili vianočné súťaže vo varení a príprave vlasových ozdôb.

            Nakoniec sme si minútou ticha uctili pamiatku obetí včerajšej tragédie v Prahe.

            A párkányi karácsonyi program is bővelkedett különféle táncokkal, dalokkal, versekkel, prezentációkkal, sőt karácsonyi vetélkedővel is készültek számunkra legfiatalabb kollégáink az 1. A osztályból. Az igazgatónő a szakmunkásképző mesterekkel közösen értékelte a karácsonyi főző- és hajdísz-készítési versenyeket.

            Végül egyperces néma csenddel tisztelegtünk a tegnapi prágai tragédia áldozatainak emléke előtt.